Шта је ДТВ

Зашто у БиХ

Када

Како

Шта је потребно

ВП

Шта је ДТТ форум БиХ

структура

Структуру ДТТ Форума чине Савјет ДТТ Форума, које се састоји од представника Савјета министара (Министарство саобраћаја И веза) и Регулаторне агенције за комуникације, Секретаријат ДТТ Форума и стручне радне групе специјализоване за техничка, друштвено-економска, програмска и законска питања, кроз које ће се радити на планирању и реализацији неопходних корака за пут Босне и Херцеговине ка новој дигиталној ери РТВ емитовања.

Радне групе:

1. РГ1 – регулатива

2. РГ2 – садржај

3. РГ3 – техника

4. РГ4 – промоција

5. РГ5 – друштвено-економски аспекти

Средином 2007. године Секретаријат ДТТ Форума је почео са радом, а први састанци Савјета Форума одржани су у септембру, када је одржан и округли сто "Дигитално емитовање у БиХ", којем је присустовао велики број заинтересованих страна.

Форум треба на основу стручне расправе и закључака да предложи коначан датум гашења аналогне телевизије у БиХ, да одреди транзицијски период, едукује јавност, те допринесе прилагођавању регулативе која ће пратити процес увођења дигиталне телевизије у БиХ. Такође, Форум треба да дефинише и предложи техничке аспекте увођења дигиталне телевизије, те да анализира друштвено – економске аспекте увођења дигиталне земаљске телевизије у БиХ.

 

Основни задаци ДТТ ФОРУМА су:

  • Израда стратегије дигиталне телевизије у БиХ;
  • Стварање потребне регулативе за ДТТ;
  • Техничка реализација ДТТ;
  • Одређивање програмских садржаја и услуга;
  • Економски ефекти увођења ДТТ;
  • Промоција и представљање ДТТ Форума;
  • Одређивање рока за прелазак / "switch over" са аналогне на дигиталну ТВ.

Секретаријат ДТТ Форума Вам стоји на располагању за сва питања, те нам се можете обратити на емаил: dttforum@rak.ba. Све Ваше сугестије и коментари су добродошли.

ДТТ форум

 

 

 

 

 

 

© Регулаторна агенција за комуникације,БиХ, 2008.