Što je DTV

Zašto u BiH

Kada

Kako

Što je potrebno

VP

Što je potrebno?

Koja oprema je potrebna za prelazak na digitalno emitiranje?

  • Set top boxDekoder (set-top box), za konverziju digitalnog signala na analogni za postojeće analogne TV prijemnike. Gledaoci će biti u prilici koristiti većinu dodatnih funkcija digitalnog signala, uključujući i jasniju sliku i bolji prijem u područjima sa odgovarajućom infrastrukturom. Ipak, samo sa dekoderom se neće moći gledati slika visoke definicije (HDTV).
  • Postojeće antene za prijem analognog zemaljskog signala će biti dovoljne za prijem digitalnog zemaljskog signala, ukoliko su ispravne.
  • IDTVHD Ready TV;TV sa znakom «HD Ready» u mogućnosti je da prima i prikazuje signal visoke definicije na 720 1080i, ili 1080p koristeći komponent video ili digitalni input. Važno je istaći da oznaka „HD ready“ ne podrazumijeva prikazivanje pune rezolucije prenošenja slike HDTV odašiljača (1080 p; često označeno kao „full HD“). Većina „HD ready“ prijemnika ima matricu TV ekrana koja ne posjeduje dovoljnu rezoluciju za prikaz 1080p signala. Rezultat je interpolacija slike u manju rezoluciju koju uređaj može prikazati. Uređaji sa oznakom „HD ready“ mogu prikazivati sliku sa rezolucijom od 720p i 1080i.

hd readyHD predložena od EICTA (European Information Communications and Consumer Electronics Technology Industry Associations) označava opremu koja prima i prikazuje signale u visokoj rezoluciji, i definira minimalne tehničke uvjete uređaja za prikaz slike.

DTT forum

 

 

 

 

 

 

© Regulatorna agencija za komunikacije BiH, 2008.